Activiteiten

Open huis bij de Haagse Loges

zaterdag 28 maart 2020, inloop tussen 15:00-19:00 uur
2e Sweelinckstraat 131, Den Haag

HET OPEN HUIS VAN 28 MAART A.S. WORDT WEGENS DE RESTRICTIES OMTRENT HET CORONA VIRUS NAAR EEN NADER TE BEPALEN DATUM VERPLAATS. 

De leden van de Haagse Loges en de Loge in Zoetermeer heten je van harte welkom in het Haags Logegebouw. Ze leiden je graag rond door het gebouw met de twee Tempels, de comparitie-/vergaderruimten en de bibliotheek.
Naast een separate doorlopende audiovisuele presentatie zullen om 15:30u., 16:30u., 17.30u. en 18:30u. korte presentaties over Vrijmetselarij en de kracht van het werken met symbolen en rituelen worden gegeven. In het souterrain ben je van harte welkom voor een kop koffie of thee (of voor eigen rekening iets anders) en wellicht een goed gesprek waarin al je vragen zo goed mogelijk beantwoord worden.

Avond voor belangstellenden bij Loge L’Union Frédéric

Maandagavond 30 maart 2020, 19:30u. koffie/thee, 20:00u. start programma
2e Sweelinckstraat 131, Den Haag

Nadere informatie en aanmelden via de website van Loge L’Union Frédéric.

Dag van de Vrijmetselarij / Open Monumentendag

zaterdag 12 september 2020, inloop tussen 11-17 uur
Orde van Vrijmetselaren & Vrijmetselarij Museum

In het statige hoofdkwartier van de Nederlandse orde wordt je in het kader van zowel de Dag van de Vrijmetselarij als de Open Monumentendag welkom geheten. Neem een kijkje in het Vrijmetselarij Museum, bewonder het pand en haar historie en laat u voorlichten door de leden van de Haagse en Zoetermeerse loges.

Vrijmetselarij Museum

Javastraat 2b, Den Haag

Het hele jaar door bent u welkom in het Vrijmetselarij Museum!

Het museum heeft zich ontwikkeld uit een 19de-eeuwse verzameling gedenkstukken en is uitgegroeid tot een collectie die een beeld geeft van de materiële cultuur van de Nederlandse vrijmetselarij door de eeuwen heen. In het museum wordt vooral de praktijk van de vrijmetselarij belicht—in al haar variaties—aan de hand van schootsvellen en andere regalia, maçonnieke kunstnijverheid, siervoorwerpen, curiositeiten, schilderijen en grafiek.

Achter de gesloten deuren van de (demonstratie) Tempel krijg je aan de hand van persoonlijke verhalen inzicht in de rituele praktijk. In deze Werkplaats stap je even in een totaal andere belevingswereld.

Openingstijden
Het Vrijmetselarij Museum is te bezoeken woensdag t/m zondag van 12.00 uur tot 17.00 uur. Korte instaprondleidingen om 12.30, 14.00 en 15.30 uur.