Activiteiten

REGIO DEN HAAG | OPEN DAG VRIJMETSELARIJ OP ZATERDAG 30 MAART 2024

Op zaterdag 30 maart 2024 van 11:00u. tot 17:00u. houden de Vrijmetselaren van de hele regio Groot Den Haag een gezamenlijke open dag over Vrijmetselarij in het Haags Logegebouw. Met name mannen uit de regio die geïnteresseerd zijn in de Vrijmetselarij, zijn van harte welkom!

Het thema van de Open dag is: “Vrijmetselarij inspireert!”.

Volg deze link voor meer informatie!


Zie ook het overzicht van de Orde op

vrijmetselarij.nl/Open-dagen-avonden

facebook.com/Grootoosten/events/


Vrijmetselarij Museum

Javastraat 2b, Den Haag

Het hele jaar door bent u welkom in het Vrijmetselarij Museum!

Het museum heeft zich ontwikkeld uit een 19de-eeuwse verzameling gedenkstukken en is uitgegroeid tot een collectie die een beeld geeft van de materiële cultuur van de Nederlandse vrijmetselarij door de eeuwen heen. In het museum wordt vooral de praktijk van de vrijmetselarij belicht—in al haar variaties—aan de hand van schootsvellen en andere regalia, maçonnieke kunstnijverheid, siervoorwerpen, curiositeiten, schilderijen en grafiek.

Achter de gesloten deuren van de (demonstratie) Tempel krijg je aan de hand van persoonlijke verhalen inzicht in de rituele praktijk. In deze Werkplaats stap je even in een totaal andere belevingswereld.

Voor openingstijden en overige info verwijzen wij u graag naar de website van het museum: http://www.vrijmetselarijmuseum.nl/